A mágneses iszapleválasztó komoly védőeszköz

forrás: Kütyü Magazin - 2024. április 1.

Iszapnak nevezzük a vízben leülepedett finom szemcsékből álló anyagot, amelyet natúr állapotában folyók medrében, tavak fenekén találhatunk meg. Természetes környezetében nagyon fontos szerepet tölt be az élővilágban, ám vannak esetek, amikor komoly gondok forrása is lehet. Ha túl sok halmozódik fel belőle a mederben, akkor gátolhatja a hajóforgalmat. Ha pedig egy kút eliszaposodik, akkor nehézzé vagy lehetetlenné válik a tiszta vízhez jutás.

A fűtést sokkal hatékonyabbá teszi

A fűtési rendszerekben is komoly gondokat okozhat az iszaposodás. Ha el szeretné ezeket kerülni, válassza a Spear & Jackson Boilermag mágneses iszapleválasztó termékeit! Ezeknek a nagyon hasznos berendezéseknek az a feladatuk, hogy kivonják az összes szennyeződést és rozsda vagy vas, esetleg mágneses részecskét az áramló hőközegből. 

Ezek a szennyeződések ugyanis a fűtési rendszerben lerakódva igen komoly problémákat okozhatnak. A berendezés például csökkent hatékonysággal fog működni. A vasalapú szennyeződések pedig korróziót okozhatnak a fűtési csövekben és a kazánokban, ami aztán végül lyukadáshoz és szivárgáshoz vezethet. 

A szivattyúban és más alkatrészekben felhalmozódó iszap sokkal zajosabbá teszi a működést, s ha elzárja a szelepeket vagy egy másik alkatrészt, akkor meg is hibásodhat a készülék.

A mágneses mező erejét használja

A mágneses iszapleválasztó berendezés használatával a fent felsorolt problémák megelőzhetők, segítségével a fűtési rendszer sokkal hatékonyabban, csendesebben és hosszabb ideig működhet majd. 

Ezenkívül a mágneses iszapleválasztó használata segíthet csökkenteni a fűtési költségeket és javítani a komfortérzetet is. Az M Tools kertészeti áruházban Spear & Jackson ipari és háztartási mágneses iszapleválasztókat vásárolhat. E hasznos készülékek működésének alapja a mágnesesség elve: a mágneses gyűrű erős mágneses mezőt hoz létre, amely képes arra, hogy a szennyeződéseket kivonja az áramló közegből. Ezzel véd tehát a lerakódásoktól, és segít tisztán tartani a berendezést.

A leggyakrabban a vízben oldott ásványi anyagok okoznak gondot, hiszen a kemény víz köztudottan nagyon gazdag lehet mészkőben, vasban, mangánban, és más szennyeződések is előfordulhatnak benne. Ha a levegőből oxigén kerül a rendszerbe, akkor pedig a rendszer fém elemeinek a korróziója indulhat el, s a keletkező vas-oxidok sem hasznos elemei a fűtési rendszernek.

Eltávolítja a nem kívánt szennyeződéseket

A mágneses iszapleválasztó nagyon értékes berendezés, amelyel megvédheti fűtési rendszerét a szennyeződések lerakódásától, és jelentősen javíthatja annak teljesítményét is. Ha új fűtést tervez vagy azt fel kívánja újítani, akkor mindenképpen érdemes megfontolnia egy mágneses iszapleválasztó beszerelését. Az M Tools kertészeti áruház ehhez kiváló Spear & Jackson berendezéseket kínál.

Vissza